چگونه کوله پشتی کوهنوردی خود را ببندیم
یکی دیگر از لوازم مورد نیاز برای طبیعت گردی که باید به آن دقت کرد کوله پشتی است. کوله پشتی انواع مختلفی دارد به عنوان مثال: کوله پشتی که به مدرسه می برید با کوله پشتی که به کوهنوردی می برید با هم تفاوت دارد. نقطه مشترک تمامی کوله پشتی ها، بندی است که آن را از شانه هایتان آویزان می کنید. هر کوله پشتی دارای چند بند برای تقسیم وزن دارد که باید آنها را طوری تقسیم بندی کرد که بیشتر فشار بر روی لگن باشد چرا که لگن یکی از قسمت های قدرتمند بدن است که توانایی تحمل وزن زیاد را دارد.
در این مقاله نحوه بسته بندی داخل کوله پشتی و طریقه نصب بند های آن را به شما توضیح خواهیم داد.
تناسب کوله پشتی با آناتومی بدن
هر کوله پشتی مناسب هر فردی نیست، باید اندازه کوله پشتی با نیم تنه بالایی شما تناسب داشته باشد. برای شروع به اندازه گیری نیاز به یک همراه و یک متر دارید. ابتدا به همراهتان بگویید مهره هفت تان را بیابد برای این کار پشت به همراهتان بایستید و سرتان را خم کنید، استخوانی هفت از زیر گردن و بالای کتفتان بیرون می زند بالاترین نقطه و استخوان لگن پایین ترین نقطه نیم تنه بالایتان است که باید کوله پشتی خود را نسبت به اندازه نیم تنه تان انتخاب کنید.
سه قانون کلی در بسته بندی کوله پشتی وجود دارد
- رعایت ترتیب گذاشتن وسایل
- تقسیم وزن درست وسایل کمپینگ
- فشرده سازی اوصولی وسایل
ترتیب
هر فردی نیاز های شخصی خود را در طبیعت گردی دارد و با اولویت دهی به آن ها می تواند وسایل خود را برای طبیعت گردی جمع کند.
فرض کنید به کمپینگ خواهید رفت، وسایل مربوط به کمپینگ در پایین ترین قسمت کوله پشتیتان قرار می گیرد چرا که زمانی که می خواهید کمپ کنید از این وسایل استفاده خواهید کرد مانند کیسه خواب، جوراب اضافه، تنقلات و… . بعضی از وسایل هستند که هنگام طبیعت گردی استفاده از آنها متداول تر است و در حین مسیر از آنها استفاده می کنیم این وسیله ها باید در کیسه بالایی کوله و یا در جیب هایی که در بغل کوله وجود دارد قرار داده شوند مانند عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، نقشه و… . گروه دیگر وسایلی هستند که احتمال دارد از آنها استفاده کنید. این وسایل هم باید در بالا ترین نقطه کوله پشتی قرار داده شوند تا زمانی که به آنها نیاز داشته باشیم به راحتی پیدا کنیم مانند کاپشن، پانچو، عصای کوهنوردی و… .
تقسیم وزن
منظور از تقسیم وزن این است که بار کوله پشتی در تمامی بدنمان تقسیم شود، برای رعایت این موضوع به دو نکته زیر توجه کنیم:
- وسایل سبک را به بالای کوله بگذاریم و وسایل سنگین را به زیر کوله و نزدیک بدن خود قرار دهیم
- تقسیم وزن را در کناره های کوله هم رعایت کنیم یعنی تقسیم وزن فقط عمودی نباشد، افقی هم باشد.
بیش تر بخوانید: آنچه باید در مورد آفرود بدانید
به عنوان مثال: ظرف غذا یکی از وسیله هایی است که سنگین است؛ قرار دادن ظرف غذا در کیف مهم است اگر نزدیک به بدن باشد فشار کمی به شانه هایمان وارد می شود و این امر باعث می شود قدرت مانور زیادی داشته باشیم.
فشرده سازی
باید داخل کیف قانون آجر و ملات را رعایت کنیم. همگی آجر و ملات را می دانیم که ملات فضا های خالی بین آجر هارا پر می کند. در داخل کوله باید وسایل بزرگ و سنگین را شناسایی کنیم، بعضی از وسایل به راحتی فشرده می شوند مانند لباس هایمان پس می توانیم از لباس هایمان به عنوان ملات استفاده کرده و فضای خالی بین ابزار بزرگ را با آن پر کنیم.
پیشنهاد می شود که قبل از این که وسایل خود را داخل کوله بچینید، یک کیسه زباله از بازار تهیه کنید و وسایلتان را داخل آن کیسه بگذارید چرا که در هنگام طبیعت گردی اگر آب گرمی داخل کیفتان برود از وسایلتان محافظت می کند.
چیدمان داخلی کوله
در قسمت زیپ دار پایین کوله ، کیسه خوابتان را بگذارید. چند لایه از آجر ها یا همان وسایلی که امکان له شدن ندارند را بگذارید. حال هر جایی که فضای خالی دارد را با لباس هایتان به عنوان ملات بچینید. فقط این نکته که دسترسیتان به وسایلی که امکان دارد از آنها استفاده کنید را از یاد نبرید و چیدمانتان را بر این اساس انجام دهید.
بعد از اتمام چیدمان داخلی قسمت بالایی کیف و تسمه ها را محکم کنید، به قسمت بالایی کوله پشتی هم دقت کنید که صاف باشد و متمایل به هیچ سمتی نباشد چرا که این موضوع باعث می شود که سنگینی را با اطراف پخش کند و توازن نداشته باشد.
اگر چیدمان داخلی کوله پشتی را با قانون آجر و ملات رعایت کرده باشید و هیچ فضای اضافی داخل کوله پشتیتان نماند، کوله پشتی شما مانند یک دیوار محکم می ماند و هر چقدر کیفتان محکم تر باشد به نفعتان است.
کاربرد تجهیزات کوله پشتی
اگر بتوانید از تجهیزات کوله پشتی به درستی استفاده کنید طبیعتا آسیبی برای شما به وجود نمی آید و کارهایمان راحت تر می شود.
بند های کوله پشتی یکی از این تجهیزات است، هنگام بالا رفتن از کوه مطمئن باشید که این بند ها سفت و محکم هستند چون اگر شل باشند فشار بیشتری بر شانه ها وارد می شود.
یکی دیگر از این تجهیزات زیپ های مخفی هستند که جستو کردن را برای ما آسان تر میکنند. این زیپ ها در کناره و پایین قرار دارند که دسترسی به پایین و بغل کیف را آسان تر می کند.
در بعضی از کوله پشتی ها در قسمت پایینی یک مخزن وجود دارد که جای کیسه خواب است، اگر مسافرت طولانی دارید و باید وسایل زیادی با خود حمل کنید پیشنهاد می شود که می توانید از آن قسمت هم برای گذاشتن کیسه خواب و چند وسیله کوچک استفاده کنید.
سخن نهایی
راه های زیادی برای بسته بندی کوله پشتی داریم که هر یک نکات خاص خود را دارد، نقطه مشترک تمامی آن ها این است که تقسیم بندی و توازن کوله پشتی نسبت به بدنمان را باید رعایت نماییم. شما هم می توانید نظرات خودتان را در مورد نحوه ی بستن کوله پشتی برای ما در سایت دودف کامنت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید